نکات و پیچیدگی‌های مفهومی و محاسباتی سود هر سهم (EPS)، شامل سود پایه هر سهم و سود تقلیل یافته هر سهم موجب شده است که آموزش و بکارگیری استاندارد حسابداری 30 (مطابق با IAS33) در نظر شماری از حسابداران کمابیش دشوار و پیچیده به نظر برسد. این در حالی است که با توجه به سادگی ساختار بازار سرمایه ایران – که فاقد بسیاری از ابزارهای مالی متداول در بازارهای مالی توسعه‌یافته است – از قضا بخش قابل توجهی از نکات و پیچیدگی‌های مفهومی و محاسباتی استاندارد بین‌المللی حسابداری 33 (IAS33) در واحدهای تجاری ایرانی اساسا مصداق پیدا نمیکند؛ و همین، کار را برای حسابداران ایرانی بسیار ساده‌تر کرده است. 

در واقع به نوعی می‌توان گفت، پیچیده‌ترین وضعیت متداولی که حسابداران شرکتهای سهامی عام ایرانی در عمل با آن مواجه می‌شوند، محاسبه سود پایه هر سهم در مواردی است که طی دوره گزارشگری شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران افزایش سرمایه می‌دهد، و طبق رویه متداول در ایران، مقرر می‌شود سهامداران – به جای قیمت بازار هر سهم - معادل مبلغ اسمی آن را به حسابهای شرکت واریز کنند. در این موارد، با توجه به اینکه اوراق حق‌تقدم واجد عنصر جایزه است، اندازه‌گیری سود پایه هر سهم و سود تقلیل‌یافته هر سهم قدری پیچیده می‌شود. 

در ویدئوی فوق که دقایقی منتخب از اپیزود ششم مجموعه ویدئوهای آموزشی «استانداردهای حسابداری پرکاربرد» (با تدریس محسن قاسمی) است، نحوه اندازه‌گیری سود هر سهم در این شرایط تشریح شده است. علاقه‌مندان برای تهیه مجموعه کامل این ویدئوهای آموزشی (91 ویدئو به مدت 50 ساعت) می‌توانند به این نشانی مراجعه کنند: https://mohsen-ghasemi.com/ss

در این مجموعه ویدئوهای آموزشی نحوه بکارگیری استانداردهای حسابداری 1، 2، 4، 5، 8، 11، 12، 13، 15، 17، 21، 22، 30، 31، 32، 34، 35، 36، 37، 42 و 43 (که در طیف گسترده‌ای از واحدهای تجاری کاربرد دارند) همراه با مثالهای متعدد و متنوع آموزش داده شده است.